Folks goes art
Laura Itkonen
Laura Itkonen on Helsingissä työskentelevä muotoilija ja taiteilija. Hänen oman tuotannon pääpaino on visuaalisesti yksityiskohtaisessa arkkitehtonisessa keramiikassa sekä veistoksellisissa käyttöesineissä, joissa yhdistyy taide ja muotoilu.
The Folks Hotel Konepajalle Laura on suunnitellut ja toteuttanut keraamisia muraaleja 47 huoneeseen. Muraalien muotokielen inspiraationa ovat olleet sekä alueen kaupunkiarkkitehtuuri että materiaalit. Osassa teoksista on käytetty perinteistä suomalaista punasavea, josta myös Konepaja-alueen historialliset rakennukset on valmistettu
Konepajan taiteilijat
Kattomaalaukset, Vanha Konttori
Vanhan konttorin porrashuoneeseen on toteutettu koko katon laajuinen värikäs kattomaalaus, jossa on signeeraus: ”V. Sellmer, A. Laitinen, 1957”. Maalaus rakentuu tasaisista väripinnoista. Siinä on yhdistetty mytologisia aiheita rautatieläis- ja konepajakuviin ja taustana on esitetty muun muassa Helsingin arkkitehtuurin kohokohtia. Maalauksessa on teksti: ”Nulla dies sine linea”. Maalauksen toisessa laidassa on myös myöhempi signeeraus: ”R. Väyrynen 1983”.
Eteisaulan tyyliltään samankaltaisessa maalauksessa on kuvattu konepajan miehiä työssään. Maalauksessa on signeeraus ”V. Sellmer 1958”.
Tiiti Hynninen, Sun Effects
Valotaideteoksen ja julkisivuvalaistuksen tavoitteena on korostaa suojeltujen rakennusten historiallisia julkisivuja ja palauttaa Konepajanportti keskeiseksi sisääntulo- ja oleskelupaikaksi.
The Folks Hotelin julkisivuvalaistuksessa keskiössä on Konepajanportin valotaideteos “Locomotion”, joka inspiroituu alueen aikaisemmasta rataverkosta ja muuntuu valoviivoiksi, jäljitellen ratojen liikettä. Teos luo aukioon elävän rataverkoston, joka sulautuu Konepajan arkkitehtuuriin päivisin ja aktivoituu illalla rauhalliseen liikkeeseen.
Julkisivuvalaistus korostaa rakennusten arkkitehtuuria valon ja varjon rytmeillä, paljastaen yksityiskohtia eri aikakausilta ja luoden harmonisen kokonaisuuden valoteoksen kanssa.
Ville Leino
Entisenä jääkiekkoilijana ja nykyään erityisesti Billebeino brändistään tunnettu Ville Leino on vahva osa folksilaisuutta. Jääkiekkouran aikana Leino aloitti maalaamisen irtiottona arjesta, ja nyt hän viihtyy tämän parissa enemmänkin. The Folks Hotel Konepajalla on useampia uniikkeja Leinon maalauksia, sekä yksi niistä on ikuistettu sisustustyynyihin.
Kim-Peter Waltzer-Girda
Waltzer-Girdan töiden taustalla on taitelijan valloittava persoona. Hänen työnsä saavat inspiraatiota luonnosta ja hengellisyydestä. Myös Folksin taide kumpuaa suomalaisen luonnon ankaruudesta ja yksinkertaisuudesta, mutta myös sen rikkaudesta. Waltzerin teokset on aina valmistettu pitkäikäisistä materiaaleista vanhoja taidetekniikoita hyödyntäen. Waltzer-Girdan Veistoksia on hankkineet monet kansainväliset keräilijät.
Meri Nurmi, Pinto Design
Meri Nurmi on suunnitellut Folksille oman kuosin ”Maalaus”, joka näkyy hotellin käytävien ja huoneiden matoissa kahdessa eri värityksessä.
Kuosin inspiraatio on haettu työmaan purkuvaiheen vanhoista pinnoista ja rakenteista. Lukuisat maalikerrokset ja repsottavat eristeet muodostivat karun kauniita pintoja, joita Nurmi referoi maalaamalla ja repimällä paperia.
Värien suunnittelussa on otettu huomioon huoneiden väripaletin lisäksi tuftatun polyamidimattopinnan huollettavuus sekä painotekniikka. Matot toimitti Vallila Interior.
The Atelier taidenäyttely
The Atelier -sviitti tarjoaa kiehtovan näyttelyn kotimaisten taiteilijoiden teoksista. Huone on sisustettu huolella valituilla teoksilla, jotka avaavat näkymän suomalaisen taiteen monimuotoisuuteen ja rikkauteen. Näyttelytilassa taide kutsuu katsojaa pysähtymään, pohtimaan ja nauttimaan kotimaisten taiteilijoiden herkästä ja monipuolisesta ilmaisusta.